Tenista roku 2012 (Přeštice)

10.10.2012 22:00

Počasí zradilo!

Sobota 29. 9. 2012, 9.00 hodin. Chladno, 5 stupňů Celsia, mlha. To nejsou meteorologické předpovědi z našich hor. To byly podmínky, za kterých nastoupili všichni přihlášení hráči k závěrečnému klubovému turnaji tenisového oddílu TJ Sokol Přeštice. A šlo o hodně. V sázce byl titul Tenista roku 2012
a právo na roční držení klubového poháru. Sešli se opravdu ti největší milovníci tohoto sportu, jak neregistrovaní, tak soutěžní hráči „A“ týmu.

Samotný turnaj začal ihned po rozlosování. Vše mělo spád a samotná hra slušnou úroveň. Mlha i teplota se postupně zvedaly a stejný směr nabraly i naše výkony. Už v základních skupinách se odehrály krásné bitvy. Vynikající úroveň se přenesla do následujících kol, kde hodně zaujal zápas Vládi s Františkem (4:6). Semifinálové bitvy Jardy se Zdeňkem (6:7) a Martina s Františkem (7:6), kde čtyři mečboly byly Františkovi málo, se staly ozdobou končící sezony. Následné finále přineslo vítězství a titul Tenista roku 2012 skvěle hrajícímu a stále se lepšícímu Martinovi. Jeho jméno bude zvěčněno na klubovém poháru. Gratulujeme!

Letní sezona je u konce. Byla krásná, ale krátká. Přinesla spoustu soutěžních zápasů v regionálním tzv. Davis Cupu a ve skupině ODO III A soutěže Českého tenisového svazu. V Davis Cupu se naše ,,béčko“ předvedlo ve slušné formě. Vždyť do závěrečných bojů o postup chybělo tak málo. Nakonec obsadilo krásné třetí místo. ,,Áčko“ mělo podstatně těžší podmínky. S chybějícím čtvrtým hráčem po celou sezonu to opravdu nešlo. I proto nám patří konečné šesté místo. Do příští sezony určitě nějaké řešení najdeme. Ale i tak moc díky všem, kteří šířili slávu přeštického tenisu a neméně těm, kteří nám jakkoli pomáhají. Snad se příští rok posuneme zase o kousek dál!

Vedení tenisového oddílu

Fotografie z tohoto klubového zápolení si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Výsledky a pavouk turnaje